Nitor škola engleskog jezika

Tečajevi engleskog jezika

 Pisanje znanstvenih radova na engleskom

Osnovni detalji

Naziv tečaja Pisanje znanstvenih radova na engleskom jeziku
Datum subota, 25. veljače 2017.
Vrjieme 9 - 16 sati
Lokacija Zagreb - točna adresa će se odrediti 2 tjedna prije samog tečaja
Cijena 490 kn + PDV
Ostale informacije Uključuje ručak, skriptu i radni materijal
 

Kome je ovaj tečaj namijenjen?

Ovaj tečaj engleskog jezika je namijenjen prvenstveno znanstvenicima u privatnom ali posebno u javnom sektoru, tj. u različitim institutima, fakultetima i sličnim organizacijama koji u djelokrugu svojih poslova pišu znanstvene radove s bilo kojih područja.

Predavač ovog tečaja je Michael Nekich, stručni prevoditelji, ovlašteni sudski tumač za engleski jezik i dugogodišnji lektor za engleski jezik koji dugi niz godina lektorira mnoge znanstvene radove koji su hrvatski znanstvenici napisali na engleskom jeziku. Uočio je sličnost u greškama pisanja na engleskom te smatra kako su greške koje je susreo u radovima uglavnom sistemske naravi. To bi značilo da je moguće sustavno pomoći znanstvenicima da bolje napišu svoje radove na engleskom. Osim što je Michael prevoditelj i lektor, on je također i izvorni govornik engleskog jezika rođen u Australiji. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu na University of New South Wales u Sydneyu, a teologiju je diplomirao u Zagrebu. Stoga, Michael ima široko znanje tehničkih i društveno-humanističkih znanosti što mu naveliko pomaže u lektoriranju radova na engleskom jeziku.

Engleski jezik kao lingua franca u znanostima. Pisanje radova na engleskom nije lako za onoga koji nije izvorni govornik. Međutim, ovaj tečaj kroz teorijski i praktični dio, pomoći će znanstvenicima da bolje savladaju pisani engleski kako bi kvalitetnije prenijeli svoja istraživanja i rezultate u svojima pisanim radovima.

Ovaj tečaj je namijenjen znanstvenicima iz svih znanstvenih područja jer se pisanje radova temelji na dovoljnom poznavanju engleskog jezika i na samom postupku pisanja na engleskom jeziku.

Michael će nastojati prenijeti svoje iskustvo u lektoriranju znanstvenih radova, navesti najčešće greške i dati savjete za pomoć pri pisanju.

Raspored radionice:

Sati Program
8,00 - 9,00 Prijem i registracija polaznika
9,00 - 10,15 Pregled opće gramatike engleskog jezika relevantnog za pisanje znanstvenih radova
10,15 - 10,30 Pauza
10,30 - 12,00 Učestale greške pri pisanju,
tehnika pisanja na engleskom jeziku,
pomagala pri pisanju
12,00 - 12,45 Ručak
12,45 - 15,00 Praktični dio radionice u skupinama,
priprema i pisanje rada na određenu temu
15,00 - 15,15 Pauza
15,10 - 16,00 Rekapitulacija i upute za daljnji osobni razvoj
 

Predznanje engleskog jezika

Ovaj tečaj engleskog jezika je za polaznike koji se mogu na osnovnoj razini služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Na samoj radionici polaznici će imati priliku sami ocijeniti svoja znanja. Postoji mogućnost naknadnog organiziranja osnovnog ili naprednog tečaja engleskog jezika s naglaskom na pisanju na engleskom jeziku za one koji su zainteresirani.

Cilj radionice

Pohađanjem ovog tečaja polaznici će se bolje upoznati s učestalim gramatičkim greškama koje je lektor susreo u radovima i steći znanje kako prevesti svoje ideje na engleski, ako već pišu izvorno na engleskom. Ovim tečajem polaznici će osvježiti gramatiku i uvježbati engleski jezik kako bi ubuduće s većim pouzdanjem mogli sastaviti radove kojima će biti potrebna lektura, a ne temeljita redaktura – što je često slučaj.

Radionice se sastoje od teorijskog djela koji pokriva gramatiku kako bi polaznici mogli osvježiti svoja znanja engleskog jezika.

Program

Teorijski dio

U teorijskom dijelu, predavač kratko daje jedan kratki pregled gramatike engleskog jezika, potrebne za pisanu i govornu komunikaciju.

Uz gramatiku, obradit će se i tehnike za pisanje na engleskom jeziku, pomagala pri pisanju i kontrola kvalitete koju će autori moći provesti prije prosljeđivanja rada na lekturu.

Ovakvo osvježenje gramatike i terminologije pomoći će kasnije u radionici pri izvođenju praktičnog dijela.

Praktični dio

Osim teorijskog dijela, polaznici će imati priliku sudjelovati u radionici u skupinama pri čemu će sastaviti jedan kratki rad na engleskom jeziku. Dobit će određenu temu koju će radu u malim skupinama sastaviti na engleskom jeziku.

Ovdje je naglasak više na vještinama pisanja na engleskom jeziku, ali kroz rad u skupinama, polaznici će imati priliku surađivati i u govornoj produkciji na engleskom jeziku.


Michael Nekich

Michael Nekich, dipl. ing. el., dipl. teol. je izvorni govornik engleskog jezika, rođen u Australiji. Završio je Elektrotehnički fakultet u Sydneyju a petogodišnji studij teologije je završio i diplomirao u Zagrebu. Uz to, Michael je stalni sudski tumač za engleski jezik. Više od deset godina se bavi stručnim prevođenjem na engleski jezik te lektoriranjem na engleskom jeziku.


Prijava za tečaj

Blog tagovi ili teme

Arhiva blogova

Newletter

Prijavite se na naš newsletter za zanimljivosti iz naše branše.

Prijevodi i lektura

Nitor usluge d.o.o. je prevoditeljski ured osnovan s ciljem pružanja najboljih prijevoda s engleskog na hrvatski, a posebno s hrvatskog na engleski jezik.

Klijenti o nama