Nitor lektura

Lektura završnih i diplomskih radova na hrvatskom i engleskom jeziku

Lektura završnih i diplomskih radova

Uspješni završetak studija

Završni i diplomski radovi, eseji, seminari i drugi zadaci obično moraju biti vrlo brzo sastavljeni dok student radi na svom sveučilišnom stupnju, ali svaki dokument mora biti izvrstan u smislu sadržaja, pisanog stila i potrebnog formata ako student želi zaraditi vrhunske ocjene. Nažalost, često postoji vrlo malo vremena za pažljivu korekturu i uređivanje kako bi se izbjegle pogreške u gramatici, pravopisu, interpunkciji, referenciranju i slično, što može spriječiti da studentski rad zadovolji prihvatljivi znanstveni standard. Privlačenje i ispravljanje takvih pogrešaka su specijalnosti profesionalnih lektora od kojih neki rade pretežito na završnim i diplomskim radovima i koji vam mogu pomoći u savršenstvu pisanja i postizanju visokih ocjena potrebnih za uspjeh.

U završnim i diplomskim radovima lektor provjerava i ispravlja gramatiku, interpunkciju, sintaksu i pravopis, kao i kratice i druge elemente pisanja.

Redovni studenti su često vrlo zauzeti. Iščitavanja, priprema, sudjelovanje na vježbama, u laboratorijima i pisanje eseja često ostavlja vrlo malo vremena za pažljivo korigiranje i ispravljanje seminarskog ili završnog rada. Naši lektori imaju potrebno obrazovanje i stručnost potrebnu da vam pomognu u savršenstvu i ispravcima vaših završnih i seminarskih radova kako biste ispunili najviši znanstveni standard prije nego što ih predate svojim mentorima.

Ispunjavanje očekivanja profesora i mentora posebno za pisanje seminarskih ili završnih radova može uključivati kako stvoriti i održavati uvjerljive akademske argumente ili kako strukturirati i napisati znanstveni rad koji dobro iskorištava učinkovite metode i dokaze koje pružaju istraživački nalazi. Takve su osobine apsolutno neophodne ako želite zaraditi vrhunske ocjene, ali nisu jedini zahtjevi za uspješno pisano pisanje.

Što se lektorira

Znanstveno pisanje mora biti točno i informativno, s jasnim i dosljednim izvještavanjem o složenim metodama i podacima, ali u većini slučajeva također treba precizno pratiti određena oblikovanja i stilske smjernice (poput autorovih uputa znanstvenih časopisa). Profesionalni lektori mogu vam pomoći da ispunite stroge zahtjeve znanstvenog pisanja i smanjite rizik od odbijanja ili neuspjeha provjerom i ispravljanjem gramatike, pravopisa, interpunkcije, oblikovanja i mnogih drugih aspekata vaših dokumenata.

Jasno je da jezik, gramatika, interpunkcija i pravopis koji koristite u svom pisanom radu moraju biti točni, primjereni i djelotvorni kako biste svoje ideje, dokaze i argumente predstavili na jasan i znanstveni način. Nepravilna terminologija, zbunjujuća sintaksa i pogrešna interpunkcija mogu ponekad sasvim narušiti kvalitetu onog što student pokušava komunicirati. Pružamo lektorske usluge za preddiplomske i poslijediplomske studente u svim akademskim područjima.

Završni radovi moraju uključivati odgovarajući sadržaj prema prirodi struke i određenog zadatka, te moraju biti sofisticirani odražavajući promatranje i prodornu misao studenta. Da bi se postigli ti ciljevi, student mora točno i učinkovito koristiti jezik i primjenjivati dosljedno oblikovanje i uredničke stilove bez bilo kakvih pogrešaka ili nedosljednosti.

Ne samo da će naši lektori otkriti greške u tipkanju i druge jednostavne pogreške koje bi ugrozile izvrsnost djela, nego će sukladno zahtjevnosti zadatka odgovoriti na sve vaše zahtjeve osiguravajući nedvosmislenost teksta i provjeravajući gramatiku, pravopis, sintaksu.

Kontaktirajte nas na Email me ili
nazovite na +385 (0) 1 3690 912

Ili, zatražite ponudu i pošaljite vaše dokumente na procjenu.


Blog tagovi ili teme

Arhiva blogova

Newletter

Prijavite se na naš newsletter za zanimljivosti iz naše branše.

Klijenti o nama