Nitor lektorske usluge

Lektura doktorske disertacije na hrvatskom i engleskom jeziku

Lektura doktorske disertacije

Cilj doktorske disertacije

Godine planiranja, istraživanja, rasprave, pisanja i uređivanja ulažu se u doktorsku disertaciju koja je obično potrebna za stjecanje doktorskog studija na sveučilištima, ali doktorski rad često zahtijeva još koji pregled ako nakon svog teškog rada nisu praćene upute sveučilišta ili odjelnih katedri ili tekstovi sadrže previše gramatičkih, pravopisnih i interpunkcijskih pogrešaka.

Doktorska disertacija je obično najdulji dio formalnog akademskog ili znanstvenog pisanja s kojima se autor susreo, a nastoji uključivati argumente koji su sofisticiraniji od onih koji su osmišljeni za radove na kolegijima. Osim toga, kandidat može provesti neka primarna istraživanja i, iako nije strogo nužno za većinu disertacija, čak može dati novi doprinos znanju.

Kao napredni dio formalnog znanstvenog pisanja, disertacija mora postići visoki standard u smislu jezika, uredničkog stila i oblikovanja. Pažljivu pažnju treba stoga posvetiti gramatici, pravopisu i sintaksi kako bi se osiguralo da su informacije i ideje komunicirane jasno i precizno. Uređivački stil i oblikovanje može odrediti vaše sveučilište, vaš odjel ili mentor, često putem detaljnih uputa, smjernica i predložaka. Ako se takav vodič pruža, mora se točno slijediti, ali čak i ako takvo što nije dostupno, redoslijed i dosljednost u naslovima, formatima brojeva, referencama kao i mnogi drugi elementi se moraju primjenjivati tijekom cijelog disertacije.

Na primjer, kada nam pošaljete svoj rad, možete biti uvjereni da visokoobrazovan izvorni govornik engleskog jezika koji je upoznat s vašom disciplinom i predmetnim područjem korigira vaš rad s najvećom pažnjom, ispravljajući sve pogreške u gramatici, pravopisu kao i ostale veće ili manje nedostatke teksta.

Stručni lektori

Naši stručni lektori akademskih radova i doktorskih disertacija mogu vam pomoći da eliminirate rizik postojanja pogreški pažljivo provjeravajući točnost i dosljednost pisanja, ispravljajući pogreške gdje je to potrebno i predlažući moguća poboljšanja. Naše lektorske usluge će vam osigurati više povjerenja u rad koji ste poslali.

Znanstveni dokumenti i doktorske disertacije sadrže mnogo detaljnih i specijaliziranih informacija. Precizni opisi složenih metoda i rezultata, numerički i drugi podaci, terminologija specifična za disciplinu i skraćenice svih vrsta su standardna kategorija u doktorskim disertacijama. Točnost i dosljednost su apsolutno neophodni za komuniciranje znanstvenih informacija ove vrste pa se uvijek mora voditi računa o izvornom znanstvenom istraživanju, a potrebno je temeljito i precizno lektoriranje kako bi se osiguralo da su svi detalji točni.

Budući da su naši lektori stručni i pažljivi kritični čitatelji, mogu gledati pogreške u podacima i predložiti gdje opisi metoda i rezultata nisu tako jasni i precizni. Također su sposobni ocijeniti učinkovitost tablica i brojki koji često igraju tako važnu ulogu u komuniciranju pojedinosti doktorskih disertacija.

Lektor za disertacije nudi stručnost i preciznost potrebnu za dovođenje vaše disertacije do savršenstva, bez obzira na to pokušavate li učinkovito komunicirati složene ideje na hrvatskom ili engleskom jeziku ili se pak osjećate uvjerenim u svoje vještine pisanja i jednostavno želite drugi par kvalificiranih očiju kako biste bili sigurni da je vaš rad besprijekoran.

Kontaktirajte nas na Email me ili
nazovite na +385 (0) 1 3690 912

Ili, zatražite ponudu i pošaljite vaše dokumente na procjenu.


Blog tagovi ili teme

Arhiva blogova

Newletter

Prijavite se na naš newsletter za zanimljivosti iz naše branše.

Klijenti o nama