Nitor lektorske usluge

Korektura teksta na hrvatskom i engleskom

Korektura

Pravopisne i gramatičke pogreške mogu omesti čitatelje u proučavanja vašeg rada. Zato je vrlo važno ukloniti sve pogreške.

Korektura je provjera otisaka sloga prije objavljivanja i ispravak slučajnih tipografskih, interpunkcijskih, pravopisnih i drugih pogrešaka nastalih uslijed prebacivanja lektoriranog teksta u format prikladan za tisak; za tekstove namijenjene za tisak odnosno javno objavljivanje, preporučujemo nakon lekture napraviti i korekturu.

Standardne pravopisne i gramatičke pogreške koje korektura otklanja su:

  • veliko i malo slovo
  • ije/je, č/ć
  • pleonazmi
  • padeži i sklanjanja (domaća i strana imena i prezimena)
  • kratice
  • prijedlozi s/sa
  • mjesto enklitika
  • pisanje datuma i sl.

Za ovakve pogreške potrebna je korektura. Gramatičke i pravopisne pogreške mogu biti presudne za vaš uspjeh. Jeste li znali da čak 81% životopisa sadržava razne gramatičke ili stilske greške, a 50% ih je općenito loše napisano?

U takvim uvjetima ne začuđuje podatak da poslodavac posvećuje čitanju pojedinog životopisa manje od jedne minute.

Gramatičke pogreške i loše iznošenje podataka u životopisu bili su presudni za 94% kandidata koji su barem jednom tražili posao - da ga ne dobiju.

Pogreške se najčešće događaju početnicima u traženju posla i pisanju životopisa, ali ima i profesionalaca s greškama jer su svoj životopis toliko puta pročitali da pogreške u njemu više ni ne vide.

Stoga, uvijek je važno predstaviti sebe i svoj rad u najboljem svjetlu, a ispravno napisan tekst kojim ćete prezentirati sebe, svoj proizvod ili uslugu jedan je od ključnih čimbenika kojim poručujete da svim razinama poslovanja pristupate profesionalno i učinkovito.

Kontaktirajte nas na Email me ili
nazovite na +385 (0) 1 3690 912

Ili, zatražite ponudu i pošaljite vaše dokumente na procjenu.


Blog tagovi ili teme

Arhiva blogova

Newletter

Prijavite se na naš newsletter za zanimljivosti iz naše branše.

Klijenti o nama